Waterverzachters

Hoeveel kost een waterverzachter ?

Het standaardtoestel dat we aanraden voor huishoudelijk gebruik is een ééndelige ionenwisselaar waarvan het hars milieuvriendelijk werd aangemaakt. Het toestel heeft een ruime harsinhoud van 18 liter en is uitgerust met een extra beveiling bij overlopen door middel van een vlotter. Tevens beschikt het toestel over een by-pass zodat de waterverzachter makkelijk omzeild kan worden indien nodig (bijvoorbeeld bij een onderhoudsbeurt). Dit toestel is zowel beschikbaar met een tijdsgestuurde als met een volumetrisch gestuurde klep.

Gelieve ons te contacteren voor een prijsopgave.

BTW Percentage

Het btw percentage bedraagt 6% voor plaatsing in huizen die 5 jaar zijn of ouder. Indien het huis jonger is dan 5 jaar, bedraagt het btw percentage 21%.

We beschikken over een ruim aanbod aan modellen, aangepast aan de noden van de klant. U kan steeds volledig vrijblijvend een afspraak maken om samen uw eigen situatie te bekijken.

Tijdsgestuurd of Volumetrisch gestuurd?

De sturingsklep van een waterverzachter bepaald wanneer en hoe vaak het toestel gaat spoelen. Bij het spoelen worden de magnesium- en calciumionen uit het water vervangen door natriumionen. Bij een tijdsgestuurde klep gaat deze spoeling steeds op een vast tijdstip gebeuren, bijvoorbeeld maandag om 2 uur 's nachts. Het toestel wordt dan zo ingesteld om uw gemiddeld waterverbruik het best te benaderen. Bij een volumetrisch toestel wordt echter de hoeveelheid water die afgenomen wordt geteld. Wanneer er een bepaalde hoeveelheid is overschreden, zal het toestel eerstvolgend een spoeling uitvoeren op het ingestelde tijdstip. Algemeen kan gesteld worden dat een volumetrisch toestel economischer omgaat met zoutverbruik. De aankoopprijs is initieel hoger, maar u zal minder zout verbruiken in tegenstelling tot een tijdsgestuurdtoestel.